sâmbătă, 19 decembrie 2015

Gălăgie în cap...

Cristina a răspuns provocării articolului "De unde-mi vin ideile pentru articole", cu următoarea idee: "gălăgie în cap". Simplu, scurt şi la obiect, mi-a oferit o idee excelentă! "Gălăgia în cap" poate fi interpretată în foarte multe moduri dar eu voi aborda doar câteva dintre ele.

Pentru că sunt student, vă spun din propria experienţă că mă întâlnesc foarte des cu această problemă, pot să spun existenţială. E un adevărat dezastru în capul meu când vine vorba de examene, colocvii, teste, parţiale. Când am 3 examene în două zile, când am de învăţat pentru ele echivalentul unui tratat de 1000 de pagini, când timpul îşi bate joc de mine... Când simt că nu mai rezist! Vine şi ziua acelor examene şi observ că dupa zile şi nopţi pierdute, în capul meu e "o gălăgie de informaţii" pe care mi le amintesc când nu trebuie.

Ca alt exemplu pentru ideea Cristinei... Eşti tânăr, te îndrăgosteşti, tot ce e în jurul tău se rezumă la o persoană pe care simţi că ai face totul pentru ea. O idolatrizezi, eşti în stare să îi oferi şi viaţa ta dar ai impresia că acea persoană nici măcar nu ştie că exişti. E o "gălăgie insuportabilă în capul tău" când te gândeşti tot timpul numai la acea persoană, când ai în cap numai scenarii "infiorătoare" cum ar fi ideea că are pe altcineva, sau temerea că îi vei spune că o placi şi te va respinge sau mai rău, temerea că nu o vei mai vedea. "Gălăgie totală" când simţi că e totul pentru tine dar nu poţi face nimic ca acea persoană să fie a ta. Totuşi, la un moment dat îţi dai seama că nu are rost, te linişteşti, îţi faci ordine în gânduri şi mergi mai departe până când dai de altă "iubire" care îţi distruge liniştea.

Termini studiile şi îţi iei viaţa în propriile mâini. Totul merge ca pe roate până când vin greutăţile. Probleme, facturi, lipsuri, certuri, pierderi... Atunci "gălăgia în cap" îşi face cu adevărat efectul şi te distruge. O gălăgie însuportabilă care te face să îţi pierzi minţile, care te face să nu mai fi om şi să uiţi de clipele frumoase. Un dezastru în adevăratul sens al cuvântului! Acea gălăgie pe care nu ţi-o doreşti dar o preiei într-o bună zi deoarece viaţa are şi bune şi rele. Îţi aduci aminte cu drag de "gălăgia din capul tău" atunci când erai la facultate, când te îndrăgosteai, deoarece acea dezordine din mintea ta era pur şi simplu o copilărie faţă de ce te aşteptă viaţa acum.

În final, vreau să îi mulţumesc din nou Cristinei pentru răspunsul la provocare. Doresc să acceptaţi şi voi această provocare şi să-mi lăsaţi în secţiunea de comentarii un cuvânt sau o frază, pentru a-mi da idei de articole şi în acelaşi timp, pentru a fi persoane prezente în articol.


Viaţa este o "gălăgie în cap" dacă nu ai grijă să ţi-o organizezi cum trebuie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu