sâmbătă, 19 decembrie 2015

Iubire şi visare...

Bianca a răspuns provocării mele din articolul "De unde-mi vin ideile pentru articole..." cu următoarea idee: "Iubire şi visare". O idee minunată care chiar îmi dă inspiraţie.

"Iubire şi visare", două cuvinte atât de diferite dar atât de apropiate. De foarte multe ori visezi că iubeşti, crezi că persoana pe care o iubeşti reprezintă totul pentru tine, simţi că ţi-ai găsit jumătatea, până când vine realitate şi te trezeşte! Persoana iubită te-a dat la o parte. Acelaşi lucru pot spune şi despre zilele când "iubeşti pentru că visezi". Din fire eşti un visător şi eşti înzestrat cu iubire de când te naşti, cu iubire faţă de părinţi apoi cu iubirea letală: cea faţă de o persoană nouă, apoi dacă treci peste asta, cu iubire faţă de familia pe care ţi-ai întemeiat-o.

Pentru a demonstra cât de diferite sunt aceste două cuvinte, le voi explica în parte. Cum am spus şi mai sus, iubirea este un sentiment pe care îl simţi de când deschizi ochii şi până mori. Poate fi de mai multe feluri: Iubire faţă de prieten/prietenă, soţ/soţie care se referă la faptul că alegi să îţi petregi întreaga viaţă alături de el/ea desigur, dacă va fi să fie, Iubire faţă de părinţi, rude, Iubire faţă de prieteni care se manifestă prin simţul uman de a-i fi aproape cuiva şi a vă oferi ajutor reciproc oricând este nevoie.

Visare, un alt cuvânt care are mai multe înţelesuri. Visezi când dormi, ceea ce înseamnă că mintea ta se eliberează şi face loc altor informaţii. Visezi la un lucru, visezi la un moment, visezi la ceva nou, la o schimbare, să ajungi un om mare... Mai rău e când visezi atunci când trebuie să fi realist...

Când pui la un loc iubirea şi visarea, deja totul se schimbă. Visezi la persoana pe care o iubeşti, reuşeşti să îţi îndeplineşti visul şi totul e perfect. În altă ordine de idei poţi să visezi la persoana pe care o iubeşti, să faci tot posibilul să o ai lângă tine în orice împrejurare, să renunţi la anumite lucruri pentru a putea doar să o vezi şi ea să îţi dea doar speranţe oarbe... În cel mai rău caz, visezi la persoana pe care crezi că o iubeşti dar...visezi şi atât.

Îi mulţumesc Biancăi pentru ideea pe care mi-a oferit-o şi dacă i-a plăcut articolul o invit să-mi mai ofere idei dacă doreşte, deoarece inspiraţia se manifestă la asemenea idei. Deasemenea vă invit şi pe voi, cei care aţi citit articolul să postaţi un cuvânt sau o idee pentru un nou articol.


Visează la momentul potrivit 
şi iubeşte atunci când eşti responsabil!
2 comentarii:

  1. ai scris despre ceea ce noi,oamenii,trebuie sa apreciem cel mai mult. big like,Halus!

    RăspundețiȘtergere