joi, 31 decembrie 2015

Iubirea şi prietenia...

Ultima zi din an... beau o gură de cafea şi încep să conturez articolul pe care mi l-a propus Gabriela pe 19 Decembrie ca răspuns al provocării din articolul "De unde-mi vin ideile pentru articole...". Am început să-l scriu pe 22 Decembrie în timp ce eram pe drum dar, după cum scriam şi în articolul de ieri: "Când porcul îşi spune cuvântul...", am ascultat şi eu cuvântul porcului şi am cam lăsat scrisul deoparte...

Iubirea şi prietenia sunt două cuvinte care se pot asocia dar se pot şi diferenţia. Despre iubire am scris mai multe în: "Iubire şi visare...". Eu prefer să le asociez ca totul să decurgă aşa cum trebuie. Am ales să abordez patru asocieri în aces articol:

1. Iubirea fără prietenie

Aici mă refer la o relaţie în care cei doi se iubesc dar nu pot fi prieteni. Sună ciudat dar există asemenea relaţii. În sufletul lor există focul iubirii dar caracterele îi strică şi nu pot fi compatibili. Iubesc dar nu ştiu să arate acest lucru, ceea ce îi duce la o iubire fără prietenie, din care rezultă două drumuri diferite.

2. Prietenie fără iubire

Subiectul poate fi abordat în două moduri, "iubirea faţă de prieteni, familie" sau "iubirea faţă de jumătatea ta". Totuşi, ambele au cam aceeaşi finalitate în funţie de relaţia prietenie - iubire. Prietenia fără iubire e ca Vara fără soare, ca Iarna fără zăpadă. Degeaba îţi este prieten/prietenă dacă nu îl/o iubeşti indiferent de modul de iubire (ca prieten/ă sau iubit/ă sau soţ/soţie). Prietenia fără iubire este o prietenie falsă, fără o continuitate, fără o cale. Pur şi simplu sunteţi prieteni pentru a profita unul de celălalt si pentru a vă trăda.

3. Iubire sau prietenie

Un subiect foarte sensibil. Aici abordez relaţiile în special unde gradul de iubire este mai mare sau mai mic decât cel de prietenie în funcţie de mijloace. Acest "sau" face cât o mie de cuvinte deoarece, diferenţiază aceste două virtuţi. Putem fi prieteni şi să facem afaceri, proiecte, etc. împreună dar să avem şi timpul nostru în care suntem singuri şi ne vedem de ale noastre, fără să avem anumite pretenţii sau obligaţii unul faţă de celalalt, SAU putem fi un cuplu, să ne iubim şi să facem TOTUL împreună. Aici e foarte discutabil subiectul, de asta am scris la începutul frazei că este foarte sensibil.

4. Iubire şi prietenie  

Şi am ajuns la titlul articolului, "Iubirea şi prietenia...". Cea mai bună combinaţie! "ŞI", un cuvânt care face o legătură extrem de strânsă. Dacă acest "şi" ar fi peste tot, în lume nu ar mai fi atâtea necazuri, nelămuriri, supărări. Am fi toţi o unitate! Iubirea şi prietenia sunt două virtuţi care trebuie să fie legate tot timpul şi să nu se despartă niciodată. Când îţi iubeşti aproapele şi îl consideri prieten şi în acelaşi timp şi el are acelaşi sentiment, totul este perfect şi are continuitate. În caz contrar, totul se strică şi apare ura, neajunsul, bârfa...

Articolul se încheie aici. Dacă v-a plăcut, acordaţi un LIKE sau o DISTRIBUIRE. Mulţumesc mult! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu