vineri, 4 decembrie 2015

Pentru ce? Un text fără inspiraţie!

Azi nu am inspiraţie pentru scris dar pornesc aşa fără... poate-mi vine cândva...

Te-ai trezit vreodată dimineaţa şi te-ai întrebat de ce bei cafeaua aia dulce sau amară? Cu sau fără lapte? Tare sau slabă? Zilnic mă întreb asta în timp ce o beau. Vreau să mă las de ea dar îmi place prea tare!

Te-ai trezit vreodată dimineaţa şi te-ai întrebat de ce mergi la facultate? De ce înveţi atât de mult şi de ce nu dormi nopţile pentru câteva examene? Eu mă întreb asta in fiecare dimineaţă în timp ce beau cafeaua aia de care vreau să mă las... Totuşi mă gândesc la faptul că învăţătura asta are şi ea rostul ei şi te face să gândeşti la rece când e momentul.

Te-ai gândit vreodată dimineaţa de ce mergi la lucru? Munceşti 8/10/12 ore pe zi ca să strângi câţiva bănuţi amărâţi pe care îi dai la sfârşitul lunii pe facturi, chirie, mâncare, etc. Dacă eşti destept şi ştii să îi drămuieşti cum trebuie, după ce iţi achiţi datoriile pe luna trecută şi faci loc la altele noi, reuşeşti să te destrăbălezi cu o Eugenie sau o bomboană de mentă, în funcţie de plăcerile tale.
Mă gândesc în fiecare weekend la chestia asta. Sunt student şi în restul zilelor mă trezesc şi mă gândesc de ce merg la facultate. Totuşi, dacă munceşti, poţi să te uiţi în spate şi să vezi că a rămas ceva în urma ta şi că totuşi nu CRAPI DE FOAME!

Te-ai gândit vreodată Duminică dimineaţă că maâine e Luni şi o iei de la capăt? Mă gândesc toată săptămâna la ziua de Duminică. E singura zi în care sunt fericit că pot să mă trezesc la 11 şi în care sunt amărât că ora 11 se face 23 în "câteva secunde". Duminica aceea minunată în care deschizi ochii, te ridici din pat, te uiţi pe geam şi vezi că PLOUĂ! S-au dus toate planurile tale de ieşit în natură sau unde ai mai vrut tu să ieşi... Te enervezi că nu ţi-au ieşit planurile şi te plângi toată ziua aşteptând cu drag ora la care să te pui la somn pentru a întâmpina cu nerăbdare ziua de Luni, în care iţi bei cafeaua aia dulce sau amară, cu sau fără lapte, tare sau slabă...

Astăzi e Vineri, aproape Sâmbătă şi stau în pat, aştern câteva cuvinte pe blog şi mă gândesc ce voi face mâine... Defapt ştiu! Mă trezesc la 7, beau cafeaua aceea de care vreau să mă las dar care-mi place, mănânc poate ceva şi merg la muncă. De ce muncesc? Pentru că îmi place să pierd timpul doar după ora 22! Înainte de această oră timpul trebuie valorificat la maxim!

Pentru cine a ajuns până aici, îi mulţumesc pentru că "mi-a citit gândurile" şi îmi cer scuze dacă l-am făcut să-şi piardă timpul cu acest articol scris fără inspiraţie.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu