sâmbătă, 19 decembrie 2015

Pentru cel care mi-a scris că sunt retardat...

În articolul precedent "De unde-mi vin ideile pentru articole...", v-am propus să îmi lăsaţi câte un comentariu cu un cuvânt sau o idee de la care să pornesc un articol. Cristina a fost cea care mi-a oferit primul comentariu cu ideea "gălăgie în cap", idee pentru care îi mulţumesc. Mâine la prima oră voi posta un articol care va porni de la această idee. 

Am primit un al doilea comentariu la care doresc să răspund cât mai repede cu acest articol pentru că sunt sigur că acea persoană care se notează "Anonim", abia aşteaptă să vadă dacă voi şterge comentariul sau dacă voi reacţiona. Comentariul este următorul: "Ideea de bază ar fi că eşti retardat". Doresc să îi mulţumesc pentru "apreciere" şi să îi răspund într-un mod "deloc retardat".

În primul rând, vreau să vă ofer definiţia cuvântului "retardat": 
"RETARDÁT, -Ă, retardați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care a rămas în urmă. 2. Adj., s. m. și f. (Persoană) care nu s-a dezvoltat normal din punct de vedere intelectual; înapoiat mintal. – V. retarda." (dexonline.ro)
Doresc să diger puţin explicaţia din DEX: "Care a rămas în urmă" - E drept că am rămas în urmă cu anumite lucruri fizice, dar psihice absolut deloc. DEX-ul mai explica: "(Persoană) care nu s-a dezvoltat normal din punct de vedere intelectual; înapoiat mintal" - Sunt o persoană complet normală, pasionată de Horticultură, muzică şi nu în ultimul rând de scris. Îmi place foarte mult să scriu şi să îmi exprim ideile, într-un mod corect şi liber, mai compun câte o poezie (nu sunt expert în asta dar îmi place), mai scriu câte o poveste, etc. 

În al doilea rând, vreau să explic de ce nu sunt retardat,. Am 20 de ani, îndată 21, sunt student în anul II la Horticultură şi sunt şi integralist. Asta înseamnă că am trecut prin 12 ani de şcoală, am luat BAC-ul, am intrat la o facultate, ceea ce înseamnă că nu sunt înapoiat mintal. Am şi permis de conducere de 3 ani şi din câte ştiu, conform legislaţiei o persoană retardată nu are dreptul de a şofa. Sunt implicat în mai multe proiecte la facultate, lucrez la un blog, lucrez în weekend-uri, sunt sociabil şi am pasiuni, ca orice persoană de pe acest Pământ, ceea ce demonstrează că nu sunt retardat, înapoiat mintal, etc. 

În concluzie, sper că am demonstrat clar că sunt o persoană perfect normală. Vreau să îi mulţumesc celui care m-a numit "retardat" pentru că am aflat părerea unei persoane despre mine. Totuşi, aş fi apreciat să mi se spună în faţă acest lucru sau măcar persoana care a postat comentariul să îşi afişeze numele. Deobicei, îmi place să primesc criticile în faţă. Am scris despre critici şi în articolul de aici.

Dacă ai o pasiune, asta nu înseamnă că eşti retardat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu