duminică, 6 decembrie 2015

Plimbare prin centrul Iasului... Cu sau fara arme?

Beau un ceai si incep sa gandesc la cald. Am fost,sunt si voi fi ignorat cateodata dar trec repede la un alt subiect pentru ca sunt optimist. 

Undeva in jurul orei 18:00, am plecat de la Agronomie, spre Palas sa rezolva cate ceva...
 Ma sui in 41 dar ceva ma face sa ma opresc la Fundatie. Brusc imi vine cheful sa fac o plimbare, sa vad si eu ce mai e prin Iasi. 
Trec printre nenumaratele farmacii din spate de la Unirea, ajung in parcul din fata hotelului, ma uit in stanga si vad scris mare "Cafeneaua Piata Unirii" care cica era inchisa... In fine... Trec pe langa statie si vad doua echipaje de politie care urla dupa niste tineri care vor sa treaca neregulamentar: 

" - BA! TECETI PRIN GROAPA SATULUI NU PE ACOLO!" (pasajul subteran de la Unirea)
" - Ne scuzati nenea!"

Derulez caseta mai repede sa ajung la "pietonala". Intrarea in spatiul pietonal e imbacsit de politie. Merg mai departe si incep sa zambesc! Sunt incantat pentru ca totul e luminat, oamenii sunt bucurosi, fac poze la brazii frumos impodobiti, copiii alearga printre decoratiuni, in mijlocul pietonalei e o pergola mare si luminata, angajatii primariei lucreaza din greu ca totul sa fie frumos. Scot telefonul sa fac cateva poze dar ma grabesc sa ajung la Palas si il pun inapoi in buzunar. Voi face poze cand ma intorc. 

Derulez din nou caseta si ajung inapoi in zona pietonala. Scot telefonul sa fac niste poze dupa cum mi-am propus. Ridic privirea si raman dezamagit... Totul e stins! Probabil cand am trecut ei faceau doar teste? 
Imi continui drumul cu gandul ca poate reusesc sa vad vreo luminita aprinsa sa pot face poze. Nu vad luminite dar vad prin fata pe la Mitropolie una bucata politist comunitar si 3 bucati jandarmi imbracati ca pentru intreventie organizata anti drog, fiecare cu cate un kalasnikov (asa pare a fi) in mana care fac ture prin multimea de oameni... Trec pe langa ei, mai merg putin si vad din nou oamenii care lucreaza din greu la impodobirea orasului, cei care mai inainte erau zambareti. Unul dintre ei, cu o cafea in mana ii spune altuia:

"Ai sa-mi bag ... Ce frig e afara! Abia astept sa se termine!"

Copilasii fericiti si zburdalnici stau si se uita la cei doi oameni mari care vorbesc foarte frumos de fata cu ei.
Merg inapoi spre Fundatie sa iau 41 spre camin. Ma intreb: "Oare de ce toata lumea zambea cand erau minunatele lumini colorate aprinse? Oare de ce cand s-au stins toate luminile, zona s-a imbacsit de politisti? Oare de ce oamenii aceia care lucrau cu drag in ploaia de lumini, acum injura si asteapta sa termine?  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu