sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Ăştia ca tine fără iubită nu sunt serviţi...

O remarcă pe care am primit-o chiar în seara de Revelion m-a pus iar cu degetele pe tastatură. Unul dintre invitaţii de la petrecerea la care am participat, în timp ce era servit de către prietena sa, mi-a spus aceste cuvinte care intr-un fel m-au deranjat din mai multe motive dar în acelaşi timp mi-au dat o nouă idee de aşternut în paginile blogului.

În primul rând vreau să lămuresc ce înseamnă pentru mine o iubită. Pentru mine, persoana pe care am ales-o şi în acelaşi timp m-a ales reprezintă o parte din mine. O respect enorm, îi ofer tot ce am mai bun, fac tot ce se poate pentru ca ea să fie fericită. Pentru mine o relaţie serioasă este poate cel mai frumos dar pe care îl pot primi. Prin relaţie, eu înţeleg: egalitate, iubire şi prietenie. O relaţie nu înseamnă să stai pe scaun şi să aştepţi să fi servit. Partea proastă este că acea relaţie este serioasă până în ziua în care îţi spune că s-a terminat totul... (Vezi articolul: "Şi tu râdeai şi nu ştiai...")

În al doilea rând, ca o persoană care are cei 7 ani de acasă, nu faci asemenea observaţii, mai ales dacă ştii mai multe detalii despre persoana pe care o ataci. Sunt o persoană majoră, vaccinată, cu buletin în buzunar, care ştiu să scriu, să citesc şi să respect pe cel de lângă mine. Nu trebuies să fiu servit niciodată deoarece am picioare, care mă ajută să mă deplasez, am mâini cu care să mă servesc. În altă ordine de idei, dacă sunt cu prietena mea, acasă, la o petrecere sau în oricare alt loc, nu aştept niciodată să fiu servit, ba din potrivă, mă ridic şi o servesc eu pe domnişoară, încerc să îi fac seara cât mai frumoasă. 

În concluzie:

Iubita nu este servitoarea ta iar "ăştia ca tine fără iubită" ştiu cum să se comporte şi să se descurce şi singuri.

8 comentarii:

 1. ce parere ai despre "astea fara iubit"? de ce crezi ca nu au iubit?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Cris! Fiecare îşi găseşte jumătatea la timpul potrivit. Cum spui tu, "astea fără iubit", îl au dar e pus deoparte şi îl vor întâlni atunci când va fi cazul. Nu trebuie să te grăbeşti să-ţi găseşti, pentru că va veni el la momentul oportun sau vă veţi întâlni la mijlocul călătoriei în viaţă.

   Ștergere
  2. unii zic ca ceva nu e in regula cu ele, daca nu au iubit

   Ștergere
  3. Dacă ascultăm mereu părerea unora avem numai de pierdut! Deasemenea, ascultând mereu părerea altora pierdem şi mai mult. Sper că ai înţeles ce am vrut să zic. Tu trebuie să te asculţi pe tine şi nu pe ceilalţi!

   Ștergere
  4. macar stii ca in caz de ceva rau, esti singurul vinovat

   Ștergere
  5. Aici ai perfectă dreptate Cris! Când faci un lucru singur îţi asumi orice greşeală şi orice reuşită!

   Ștergere
 2. Foarte adevarat!Imi place ca spui lucrurilor pe nume!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc tare mult! Tot ce spun inspiră realitate. Nu îmi place să vorbesc din poveşti.

   Ștergere