duminică, 10 ianuarie 2016

Ghinionul e doar o închipuire...

Am avut ghinion... Nu am avut deloc noroc... Sunt ghinionist... Norocul nu ţine cu mine... Aşa-i că se întâmplă foarte des să auziţi aceste fraze sau chiar să le folosiţi? Le-am folosit şi eu foarte mult timp până când mi-am dat seama că erau doar închipuiri de-ale mele. DA! Ghinionul este o creaţie a omului.

Sunt un ghinionist! Nu a fost să fie!

Aud această frază din gura multor persoane pe care le vedem pe marginea străzii. Aşa de ghinionişti sunt încât nu reuşesc nici măcar să-şi caute de muncă... Stau şi cer ajutor de la clasa muncitoare... Dacă analizăm puţin, ei nu sunt deloc ghinionişti deşi asta pretind. Câţi bani, alimente, haine câştigă ei zilnic din mila oamenilor? Ghinion sau noroc?

Aud această frază de la persoane care au o situaţie mai grea dar totuşi muncesc şi îşi bat capul pentru ziua de mâine. Ce-i drept, nu este deloc uşor acest lucru. Dar, atâta timp cât reuşeşti să pui pe masă acea pâine, asta înseamnă că munca ţi-a fost răsplătită, deci nu eşti ghinionist.

Am auzit pe la televizor aceste cuvinte din gura hoţilor, criminalilor... Am avut ghinion, m-au prins... Serios? Ai vrut să faci rău, ai fost prins şi dai vina pe ghinion? Nu există ghinion ci există prostia acelei persoane.

Am avut ghinion la...

Am avut ghinion la examen. Mi-a picat exact ce nu am învăţat... Am auzit cuvintele astea de nenumărate ori şi le-am folosit de şi mai multe ori. E uşor să dai vina pe ghinion când din 70 de subiecte ai învăţat doar 4 (şi nici alea complete). După ce am dat BAC-ul la Română, am zis..."Ce ghinion! Mi-a picat Eminescu... Exact ce nu am învăţat" deşi dacă îmi pica Stănescu, Barbu, Bacovia sau de la epic "Moara cu noroc", "Ion", "Iona", "Enigma Otiliei", aş fi spus acelaşi lucru. Din nou, nu există ghinion... 
Am avut ghinion şi nu am prins trenul, avionul, autobuzul... Dacă seara te puneai la somn mai degrabă şi nu îţi băteai capul cu ce te vei îmbrăca pe drum, te trezeai la o oră decentă şi plecai la timp... Dacă dimineaţa nu stăteai 10 minute în plus în pat, nu beai decât o ceaşcă de cafea şi nu fumai decât o ţigară în loc de 3, nu mai pierdeai autobuzul, trenul, avionul... Ghinion sau pierdere de timp?


Am picat examenul de conducere pentru că mi-a sărit pietonul în faţă... Dacă ai picat examenul, nu ai ştiut cum să reacţionezi la pericol şi examinatorul a intervenit în manevrele tale pentru a preveni accidentul. Ai avut ghinion sau nu ai fost pregătit destul?

Mi-am rupt piciorul... Ce ghinion! Nu e ghinion... Nu ai fost atent, te uitai cine ştie pe unde şi nu ai văzut acea groapă, bordură sau sfoară pusă intenţionat acolo pentru ca tu să ai ghinion... 

Exemple ar fi multe dar mă opresc aici deoarece am emoţii... Nu ştiu dacă va citi cineva fraza asta... Dacă totuşi ai citit-o, lasă-mi te rog un comentariu în care să mă aprobi sau să mă contrazici mai ales! Dacă ţi-a plăcut articolul, apasă butonul te rog pe butonul albastru cu litera F pe el (e sub articol) sau butonul de Like/ Share din partea de sus a paginii. Mulţumesc!

Ghinionul nu există! Singur ţi-l faci!


8 comentarii:

 1. "iti dai seama ca ai o zi proasta cand persoana pe care o urasti zambeste" ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Criss, şi ura asta este atât de discutabilă... Dacă persoana pe care crezi că o urăşti zâmbeşte sau îţi zâmbeşte, uită-te la ea şi oferă-i la rândul tău cel mai frumos zâmbet! Te vei simţi minunat.

   Dacă urăşti o persoană asta înseamnă că nici ea la rândul ei nu te place deci urmarea va fi o reuşită pentru tine. Ştii vorba... dacă cineva te loveşte, întoarce-i şi celălalt obraz.

   Ștergere
  2. era doar un citat in care daca inlocuiesti "ura" cu ideea de a nu suporta o persoana ...o sa vezi ca e ceva ce se intamla

   Ștergere
 2. Exact ca si norocul, ti-l faci tot singur ;) E o vorba - "Cu cat muncesc mai mult, cu atat mai norocos devin"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa este Dan! Prin muncă totul este posibil. Făcând un rezumat al vieţii: cam tot ce iţi închipui că e pro sau contra ta, e creat doar de tine ca persoană.

   Ștergere
 3. Este interesantă abordarea ta, o explicație decentă a concursului de împrejurări care duce la ....un ghinion sau noroc! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. sunt de acord cu tine, cei care dau vina pe ghinion sunt niste lasi care nu reusesc sa vada realitatea

  RăspundețiȘtergere