vineri, 19 februarie 2016

Învaţă să judeci...

Bine v-am regăsit. A trecut o lună şi o zi de când nu am mai afişat vreun cuvânt pe acest blog. A fost o lună grea, cu sesiune, multe examene şi multe alte întâmplări destul de neplăcute... Au trecut cu bine până la urmă dar totuşi au rămas câteva lucruri nelămurite...

Săptămânile trecute, am fost acuzat pe nedrept de un grup destul de numeros de persoane că am purtat anumite discuţii cu o persoană de rang mai înalt, discuţii care au afectat tot grupul. Ce mă supără pe mine e faptul că am aflat din surse indirecte că sunt acuzat şi mai grav, mulţi oameni cunoscuţi acelui grup care poate îmi erau cât de cât amici şi-au schimbat părerea despre mine. Majoritatea colegilor mei ştiu despre ce este vorba. Prin acest articol vreau să lămuresc anumite neînţelegeri care mă aduc în stadiul de "pârât", aşa că am elaborat 10 idei legate de judecată.

 1. Înainte să judecaţi pe cineva, verificaţi puţin micile detalii care par neimportante.
 2. Dacă m-aţi văzut mai des în acelaşi loc, gândiţi-vă că poate am mers cu alt scop.
 3. Am avut şi eu de suferit din cauza faptelor de care sunt acuzat. Credeţi că m-aş fi sabotat singur?
 4. Ceea ce învăţ acum e strict pentru viitorul meu. Pur şi simplu nu mă interesează activităţile altora.
 5. Învăţaţi să abordaţi problemele pe cont propriu. Nu vă luaţi după nişte vorbe în vânt.
 6. Dacă vi se pare ceva suspect la mine, întrebaţi-mă, vorbiţi cu mine pentru a putea să vă lămuresc.
 7. Nu judecaţi o persoană fără să o cunoaşteţi măcar puţin.
 8. Nu judecaţi după aparenţe.
 9. Înainte să judecaţi, întrebaţi-vă de ce o faceţi.
 10. E mai uşor să dai vina pe cineva decât să îţi rezolvi singur problemele.

Sper că am lămurit această problemă. Mulţumesc celor care au citit şi ştiu despre ce este vorba. Sper ca prin acest articol să le schimb puţin părerea despre "a judeca". Cei care nu ştiu despre ce este vorba, îi indemn să reţină aceste idei şi să nu facă aceleaşi greşeli.


2 comentarii:

 1. din păcate, prin ce treci tu trec mulți alții. românii nu au treabă cu bunul simț sau cu inteligența. e vorba de mentalitate. oamenii nu or să vină niciodată la tine să îți spuie „bă, uite așa și pe dincolo”... vor vorbi pe la spate și vor cârti pe la colțuri cum fac și boșorogii uzați de timp care înjură de când se știu politicul dar își vând voturile an de an pe găleți goale. dacă ai prieteni care fac chestii de-astea mai bine stai departe de ei. te vor trage înapoi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut Alex! Iti multumesc pentru sustinere si pentru intelegere. Stii cum e vorba aia... Sa moara vecinul sa-i luam capra... E foarte usor sa judeci deoarece asa scapi de orice vina! Cei care fac asa ceva nu se numesc prieteni... cel putin, in opinia mea, trebuie sa te feresti de prieteni.

  RăspundețiȘtergere