marți, 23 august 2016

Bună dimineața...

Bună dimineața! Sau cel puțin așa ar trebui să fie... Trezirea e la 5... Cel puțin așa încearcă alarma telefonului să "spună". Aud în surdină "Hotel California", o piesă de suflet care îmi dă curaj să mă ridic din pat la ora asta... Sau cel puțin după ce amân alarma de vreo 3-4 ori numai să mai profit de câteva minute de somn.

E dimineață deja? Ce noapte scurtă! Mă ridic din pat, îmi stropesc fața cu apă rece, îmi iau repede pe mine hainele de muncă, îmi arunc în geantă o jumate de pâine și ceva mâncare de prin frigider și fug repede la tramvai... Am vreo oră de mers până la serviciu. Dar, înainte să mă urc în veșnicul RATP trebuie să îmi iau o cafea sau cum îmi place mie să zic, "să mă spăl pe față pentru a doua oara". Nu știu dacă ar trebui să aibă vreun efect... La mine are! E răsfățul meu de dimineață.

Sunt deja în tramvai la jumătatea drumului și încă îmi savurez cafeaua... E 6:30 deja? Ce repede a trecut o oră jumate... Imediat încep munca. Lucrez cam până pe la 6 seara. Pe la 7 ajung înapoi la cămin. Mănânc și ziua e gata! Trebuie sa ma pun la somn pe la 10 pentru că nu mai este mult până la 5.

Am 21 de ani, îmi place ceea ce muncesc dar urăsc programul ăsta. Nu prea mai ai timp să faci nimic. Știu ca milioane de persoane au asemenea program de ani de zile... Chiar dacă nu îmi place programul, îmi sacrific câțiva ani pentru a-mi pune bazele unei cariere. În opinia mea, mai degrabă renunți la timpul tău liber acum, cât ești tânăr. Sunt sigur că am timp să-l recuperez peste câțiva ani.

Aș mai scrie dar am ajuns la serviciu. Nu mai e mult până la 6...

O zi productivă să aveți!
Robert H.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu