sâmbătă, 3 septembrie 2016

Jos pălăria pentru femei...

Totul a pornit aseară de la o piesă pe care mi-a distribuit-o o prietenă. Ce-i drept ritmul piesei nu mi-a plăcut dar acum o mai ascult încă o dată deoarece versurile sunt totuși cuprinzătoare. Prefer să nu distribui piesa pentru că nu e genul meu, dar îi mulțumesc pentru distribuire. Vă prezint o frântură din piesă:
Jos pălăria pentru femei,
Si dați femeii ce este al ei,
În mintea și sufletul tău,
E tot ce vrei!

De ce mi-am luat foc la piesa asta? Păi, ce să zic... Tot timpul am avut un respect enorm pentru partea feminină, îl am și îl voi avea toată viața! Mi-am luat foc pentru că de multe ori se întâmplă ca noi, partea bărbătească să lăsăm pălăria jos și ea să fie călcată în picioare fără pic de părere de rău sau respect pentru faptele noastre. Ce-i drept și noi greșim de multe ori dar, nu există nici o ființă perfectă în lumea asta. Și în fața noastră e lăsată jos pălăria de foarte multe ori iar noi îi dăm cu piciorul fără pic de lipsă de respect.

În articolul următor vreau să vorbesc de întâmplările mele. Am greșit și eu cu ceva timp în urmă dar am stat, am cugetat și m-am redresat. Am lăsat pălăria jos după acea întâmplare, am ținut-o acolo și încă o țin. Problema vine acum... Pălăria deja e plină de praf. Parcă s-a jucat fotbal cu ea. A fost lovită din toate direcțiile, a fost călcată în picioare, a fost aruncată peste tot. Am oferit încredere și am primit exact opusul. Totuși nu îmi pare rău deoarece, „Un șut în fund e un pas înainte”. Am primit vreo două deci, în concluzie am avansat cu mai mulți pași. Am învățat un lucru... Să analizez puțin situația înainte să iau anumite decizii. Totuși nu îmi pare rău pentru praful de pe această pălărie deoarece e un praf productiv.

Spunea o trupă într-o piesă de-a lor că „Toate-s la fel...”. Nu este deloc adevărat! Nu există două femei la fel cum nu există nici doi bărbați la fel. Toți suntem diferiți și toți avem plusuri și minusuri. Dacă două persoane de sex opus ar avea doar plusuri sau doar minusuri, nu s-ar putea înțelege niciodată. Ca la magneți, plus cu minus se atrag iar plus cu plus sau minus cu minus se resping.

Dar să revin la partea feminină. Fiecare fată/femeie este specială în felul ei cu toate lucrurile pozitive sau negative. Ideea e că nu va exista mereu înțelegere între sexe și în multe cazuri, ori bărbații ori femeile vor juca fotbal cu pălăria partenerului. Ideea e că trebuie să ne alegem bine persoana pe care o vedem lângă noi mai departe. Să nu ne grăbim și să punem botul la orice relație, cum am făcut eu de exemplu. Totul va fi frumos până la un moment dat.

Din toate întâmplările am realizat un lucru: E bine să cunoști persoana și să-i știi măcar puțin ajunsurile și neajunsurile înainte să începi o relație cu ea. Se tot vorbește de dragoste la prima vedere... Am crezut în chestia asta dar mi-am dat seama că nu merge deloc. Sunt foarte puține cazuri în care mecanismul funcționează și foarte multe cazuri în care se ajunge la un eșec total. Dacă nu cunoști cât de puțin persoana, la început totul va fi perfect. LA ÎNCEPUT!

La finalul articolului, îmi ridic pălăria de pe jos, o scutur de praf, o periez puțin, eventual o spăl ca să arate ca nouă, o pun în cap și merg mai departe. Întotdeauna o să o dau jos în fața unei femei dar nu o să o mai las din mână până în momentul în care voi fi sigur că dacă o pun pe cuier, nu va fi din nou aruncată pe jos. Închei articolul și îmi cer scuze pentru logoree. Îmi place să scriu.

P.S. Dacă ai ajuns să lecturezi până aici, îți mulțumesc! Dacă ai înțeles ce am vrut să spun și dacă ți-a plăcut articolul distribuie-l și prietenilor/prietenelor tale, eventual spune-mi o părere în secțiunea de comentarii. Vreau ca ei/ele să învețe și din greșelile mele. Dacă nu ai înțeles, întreabă-mă personal sau în secțiunea de comentarii. Abia aștept să îți răspund.

Cu stimă și respect,
Robert Halus
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu