sâmbătă, 3 septembrie 2016

Să ne respectăm gusturile...

E trecut de mult de ora Colgate dar având în vedere ca mâine nu muncesc, ma pocnit cheful de scris. Nu am pornit cu o idee anume pentru acest articol dar, când mă mănâncă degetele, trebuie sa ma scarpin de tastatură, aici pe blog.

Am avut o zi destul de grea dar a trecut. Asa cum trec toate zilele, indiferent că sunt rele sau bune. Mi-a venit și ideea de articol! Încep cu o recomandare pe care am conceput-o acum câteva ore...


Pentru sănătatea dumneavoastră evitați consumul de manele și de muzică comercială!

Am venit de la muncă, am făcut un duș și m-am pus să mănânc. În timp ce savuram pâinea cu pateu, aud sub geamul meu un ritm alert si plin de cultură... Glumesc! Sunau manelele ca la ușa cortului... Defapt... nu pot spune că sunau... Mai degrabă scârțâiau mai rău ca o ușă ale cărei balamale nu au fost unse de un secol... Mi-a pierit tot cheful. Nu mai aveam mult până sacrificam toate ghivecele de pe pervaz și le aruncam în acea direcție. 

În fine... Mă liniștesc puțin, mai ung o felie de pâine, intru pe youtube, pun un The Rolling Stones și îl dau la maxim... Așa ca pentru sufletul meu și pentru buna desfașurare a mesei. Problema e ca boxele mele nu sunt atât de gălăgioase încât să acopere difuzoarele mașinii de lux... Ce-i drept difuzoarele mele nu fac nici cât bușonul de la benzina unei mașini. La un moment dat se oprește muzica. Minune! Dau și eu muzica în surdină ca să o pot asculta doar eu.

Ce ritm energic au cei de la Rolling Stones... Sunt chiar... „...Eroina....Eroina...”. Ce mama dracului??? Iar nu-mi tihnește mâncarea. Au dat-o pe comercială acum... Au schimbat stilul muzical... Au terminat cu ritmuri „orientale” și au dat-o pe ritmuri „comerciale”. Nici bine nu începe piesa că o și schimbă... Aud de nu știu ce ace pe care și le înfige unu în vene... A revenit curentul emo?

Mai schimbă ascultătorii vreo 3 piese și revin la vechile obiceiuri muzicale. Dau iar difuzoarele mele la maximum dar degeaba. Sunt blestemat să le ascult ăstora manelele. În fine... La un moment dat, după vreo 4 ore și 72 de înjurături pe oră, s-a oprit și concertul de sub geamul meu.

Nu vreau să credeți că am ceva cu oamenii. Gusturile nu se discută! Sunt multe persoane care nu înghit stilul meu muzical la fel cum nici eu nu le înghit stilul. Ideea este următoarea:

Nu oblig pe nimeni să asculte muzica mea, la fel cum nu trebuie să fiu eu obligat să ascult muzica lor, mai ales la un volum atât de ridicat!
Dacă vrei să asculți manele sau comercială, ascult-o pentru tine! Sau ascultați-o în grup dar la un volum asemănător bunului simț. Ascultați-o aproape de urechile voastre... Nu aproape de toate geamurile din zonă. Haideți să ne respectăm puțin. Să fim fair-play, să ne acceptăm reciproc stilurile dar să nu ne obligăm unul pe celălalt să ascultăm ce nu ne place.

Mi-am scărpinat degetele de tastatură!
Cu respect pentru cei ce nu depășesc decibelii, vă salut!
Robert Halus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu