miercuri, 1 februarie 2017

Nu există nu!

De multe ori în viață suntem tentați să-l luam pe "nu" în brațe și să renunțăm la ceea ce facem. E simplu, curat, fără griji și la îndemâna oricui dar să știți că nu duce la nimic bun.
Un exemplu concret este experiența prin care am trecut în momentul în carem-am angajat ca tehnician.
Primele 4 luni au fost groaznice! Zilnic aproape îl luam pe nu în brațe "nu mai pot", "nu mai rezist". Totul îmi mergea prost! Greșeam tratamente, se stricau utilajele la mine în mână, eram complet demoralizat.
Într-o bună zi, când eram pe cale să renunț, un client mi-a spus că îi place cum lucrez și că mă va recomanda unui prieten pentru a-i amenaja grădina. Într-adevăr am fost recomandat și dupa executarea acelei lucrări clientul a fost atât de mulțumit încât m-a recomandat și el la rândul lui.
Văzând că treaba merge atât de bine, mi-am dat seama că toate greșelile pe care le-am făcut, au fost adevărate teste de formare profesională. Deși am spus de atâtea ori că nu pot, timpul mi-a demonstrat că de fapt pot mai mult de atât! Știți cum se spune... "Nu există nu pot! Există doar nu vreau!".
O altă experiență în care îl luam pe nu în brațe a fost primul an de facultate. Înainte de fiecare examen spuneam că e prea greu, că nu o să-l iau niciodată, că nu reușesc să fac față, etc. Deși m-am descurajat, am luat o pauză și am încercat din nou. Dacă am eșuat, am fost demoralizat din nou, am zis că renunț, etc. Ceva m-a făcut să încerc din nou. Până la urmă, în momentul în care am reușit, mi-am dat seama că acumulasem foarte multe cunoștințe chiar dacă aveam impresia că nu știu nimic.
Acum, ajuns în anul III, îmi dau seama că fiecare eșec și fiecare dezavantaj, mi-a oferit o cale spre ceva bun. Se mai întâmplă să îl iau pe nu în brațe dar îmi dau două trei perechi de palme și merg mai departe.
La finalul prelegerii scrise, vreau să vă mulțumesc pentru răbdare și să va rog să distribuiți acest articol dacă v-a plăcut.
NU EXISTĂ "NU POT"! EXISTĂ DOAR "NU VREAU"!

Cu respect,
Robert Halus

3 comentarii:

 1. așa este, nu se naște nimeni învățat... vezi tu, românii sunt ambițioși de fel dar din păcate nu au răbdare... nu poți să fii bun în ceva peste noapte, ai nevoie de timp... cred că ar trebui să fim ceva mai îngăduitori cu noi înșine

  RăspundețiȘtergere
 2. Intr-adevăr, ai perfectă dreptate! Suntem ambițioși dar ni s-a cam terminat răbdarea. Cred și eu, după câte am îndurat.

  Mulțumesc mult de comentariu! O zi frumoasă!

  RăspundețiȘtergere
 3. Viața românului e ca o horă: Un pas înainte și doi înapoi

  RăspundețiȘtergere